REDAKTØR: Gunnar Stavrum blir ansvarlig redaktør for KRS, den nye byavisen i Kristiansand. Han får med seg Marianne Drivdal som nyhetsredaktør.

  Amedia lanserer byavisen KRS i Sørlandets hovedstad

  Publisert: 16. mai 2023

  – Kristiansand by trenger sin egen lokalavis. Vi skal lage avisen for alle som bor og lever i Kristiansand. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggerne og det som skjer, sier Gunnar Stavrum, som blir ansvarlig redaktør i KRS.

  KRS blir en helt ny og digital lokalavis for Kristiansand. Amedia, Norges største utgiver av redaktørstyrte medier, står bak initiativet. Avisen lanseres tirsdag 1. august.

  Skal skape levende debatt

  Nettavisens ansvarlige redaktør Gunnar Stavrum tar delvis permisjon fra Nettavisen fra 15. juli og tar over rollen som ansvarlig redaktør for KRS.

  – Kristiansand er en av landets største byer, og i en spennende utvikling. I Sørlandets hovedstad er det mange meninger om det som skjer, og et tydelig behov for en levende samfunnsdebatt og gode debattarenaer. Etableringen av KRS gjør at lokale saker blir belyst fra flere sider, som bidrar til større mediemangfold i Kristiansand. KRS blir en ny arena for lokal meningsbrytning og nye stemmer. Vår etablering bidrar til å utvikle lokaldemokratiet, sier Stavrum.

  Gunnar Stavrum er opprinnelig fra Kristiansand og er en erfaren avisredaktør og samfunnsdebattant. Han har ledet Nettavisen siden 2003. Nå har han påtatt seg å lede Amedias spennende satsing i Sørlandets hovedstad fra start.

  – KRS blir en partipolitisk uavhengig lokalavis som gjennom kritisk, åpen, uavhengig og redelig journalistikk skal ivareta Kristiansand-samfunnets og innbyggernes interesser, egenart og kultur. Vi skal være en åpen og inkluderende avis, fortsetter Stavrum.

  Sterkere lokal valgdekning

  Allerede ved høstens kommunevalg har redaktøren i kristiandsandsavisen ambisjoner om å gi byens velgere et informert og kritisk innblikk i hva de ulike partiene står for i viktige saker.

  – Vi kommer til å bruke vår journalistiske kompetanse til å lage nyhetsinnhold og kommentarstoff før valget som har betydning når velgerne skal avgjøre hvem som skal styre byen de neste fire årene, sier han.

  Til å lede KRS får Stavrum med seg Marianne Drivdal fra Tvedestrandsposten. Hun har i en årrekke vært ansvarlig redaktør i avisen som har blitt en av Amedias suksesshistorier. Nå blir hun nyhetsredaktør i nysatsingen i Sørlandets hovedstad.

  – KRS skal være en sprek byavis som går tett på Kristiansand og menneskene som bor der. Vi skal stille de kritiske spørsmålene, men også være en avis som heier på lokalsamfunnet, sier Drivdal.

  Hun er opprinnelig fra Kristiansand, og gleder seg til å komme tilbake til hjembyen og bidra til å lage god og engasjerende journalistikk.

  – Berikende byavis

  – Dette initiativet er først og fremst viktig for Kristiansand og for alle med tilhørighet til byen. Vi har fulgt den lokale medieutviklingen over tid, og ser et tydelig behov for større mediemangfold. Derfor har vi besluttet å etablere KRS med sterke interne krefter, sier styreleder Jan Arild Tveten.

  Tveten understreker at initiativet beriker det norske medielandskapet.

  – For norsk journalistikk er det et ubetinget gode at Sørlandets hovedstad nå får en ny og helt dedikert digital lokalavis. At flere redaksjoner kjemper om å sette dagsorden og skape engasjerende redaksjonelt innhold, er godt nytt for både lesere og lokaldemokratiet. Som landets største avisutgiver, er det viktig for Amedia å bidra til å utvikle lokalsamfunn med en sterk lokal offentlighet, som jeg er sikker på at KRS vil bidra til, sier han og er glad for at Stavrum påtar seg oppgaven med å lede KRS fra start.

  – Med Gunnars erfaring, innsikt og lokale tilknytning, kombinert med evnen til å belyse samfunnsspørsmål og skape engasjement, har vi store forventninger til at han og resten av redaksjonen raskt blir lagt merke til både i og forbi Kristiansand, sier Tveten.

  I løpet av sommeren vil Stavrum og Drivdal rekruttere medarbeidere til redaksjonen som skal møte byens befolkning med en ny og spennende avis etter ferien. De er på jakt etter medarbeidere med god lokalkunnskap og et godt kontaktnett som gjenspeiler det lokalsamfunnet de skal lage avis for.

  KRS har leid lokaler i Handelens Hus i Rådhusgata, og flytter inn i løpet av sommeren.

  Umiddelbar tilgang til Start, sport og lyd

  KRS blir en moderne digital byavis som vil satse sterkt på levende bilder, blant annet gjennom direktesendinger fra kampene til Start. Selv om avisen ikke er på plass ennå, vil det allerede nå være mulig å registrere seg og ta i bruk Amedias totalabonnement +Alt.

  Den som gjør det, kan ta i bruk Direktesport for å se alle kampene til Start i OBOS-ligaen og mye annen spennende lokal og nasjonal sport. Dessuten får du tilgang til podkastappen Untold med mange lokale lydtilbud. Dette abonnementet inkluderer også alt det redaktørstyrte innholdet i Nettavisen og fra over 100 lokalaviser i hele landet.

  I tillegg kan du, gjennom +Alt-abonnementet, bruke vår helt nye tjeneste ALT. Her kan du velge blant over 100 aviser og nettsteder, og få en personalisert nyhetsstrøm med saker fra avisene du er interessert i.

  FAKTA OM KRS

  • KRS etableres som en digital byavis for Kristiansand fra 1. august. Bak prosjektet står Amedia, som er Norges største utgiver av redaktørstyrte medier.
  • KRS blir en partipolitisk uavhengig avis som gjennom kritisk, uavhengig, åpen og redelig journalistikk skal ivareta Kristiansand-samfunnets og innbyggernes interesser og beste.
  • Nettavisens mangeårige redaktør, Gunnar Stavrum, skal lede avisen fra start. Han har bakgrunn fra Kristiansand.
  • Med etableringen av KRS får Kristiansand, som har 116.000 innbyggere i kommunen, et større mediemangfold. Det er viktig for lokaldemokratiet, samfunnsdebatten og er i innbyggernes interesser.
  • Amedia gir ut mer enn hundre nasjonale, regionale og lokale avistitler i Norge, og har i tillegg 17 partneraviser.
  • Oppstarten medfører endringer i Nettavisens organisasjon. Nyhetsredaktør Charlotte Østby Sundberg overtar den daglige ledelsen redaksjonelt i Stavrums fravær, mens økonomidirektør Trym Grønseth fungerer som daglig leder.

  Design og utvikling av Bonefish.no