Notice: getimagesizefromstring(): Error reading from ! in /home/amediamarked/public_html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 392
Kraftig oppgang i lokalavislesingen

  Kraftig oppgang i lokalavislesingen

  Publisert: 31. mars 2020
  Tag: Innsikt

  Det norske folk bruker mer tid på lesing av lokalaviser nå under korona-situasjonen enn vanlig. 27 prosent av lokalavis-lesere sier i en fersk undersøkelse at de bruker mer tid på papiravisen nå enn tidligere.

  Samtidig sier 60 prosent at de leser lokalavisen fra Amedia like mye som tidligere. Også på digitale og lokale nettaviser øker bruken stort, med 42 prosent flere besøk nå i disse korona-tider, ifølge tall fra Amedia.

  Økningen i lokalavislesingen på papir, skjer samtidig med en enorm økning i trafikken på lokale nettaviser. Den totale lokale nyhetsinteressen er samlet sett på et langt høyere nivå enn før korona-situasjonen.

  - Det er ingen tvil om at lokalavisen står ekstra sterkt i vanskelige tider som nå under korona-krisen. Vi er nok enda mer viktige i slike situasjoner som vi opplever for tiden. Lokalavisen gjør mange og vesentlige oppgaver nå om dagen, sier analysesjef Pål Yngve Ødegård hos Amedia Marked.
  Pål Yngve

  - Og det er ikke minst viktig at annonsørene er godt til stede når papiravisen får mer oppmerksomhet fra leserne. Det å annonsere i tider som vi opplever for tiden, kan være ekstra viktige medieinvesteringer. Det er et mulighetsrom for annonsørene, sier analysesjef Pål Yngve Ødegård.

  Undersøkelsen ble gjennomført blant 600 lokalavis-lesere torsdag 26. mars i Amedias RAM-panel. Den ble gjennomført blant annet for å identifisere kjøpsbehov og planer blant forbrukerne akkurat nå.

  99 prosent av de spurte svarte at de planlegger å kjøpe dagligvarer. 71 prosent planlegger å handle apotekvarer. Mens 57 prosent svarer at de planlegger å handle hageutstyr/planter/blomster.

  - Folk slutter så absolutt ikke å handle selv om vi er inne i korona-krisen. Mat må alle ha, og det er også varekategorier som opplever mer pågang, slike som apotek og hagesenter-butikker, sier senioranalytiker Regine Garfjeld Sandberg hos Amedia Marked.

  Undersøkelsen viser også at det er viktig for annonsørene å kommunisere trygg handel til sine kunder. Her svarer 42 prosent av respondentene i undersøkelsen at de anser det som trygt å handle i fysiske butikker. Hele 14 prosent svarer «svært trygt» på denne problemstillingen.

  Regine- Via annonsering har annonsørene mulighetene til å kunne påvirke til trygg handel, til det beste for kunder, ansatte og for samfunnet som helhet. Her kan man tilby samt informere om løsninger som er trygge for alle parter. Ut ifra hva leserne svarer, er det ingen tvil om at man har en stor kommunikasjonsoppgave i å formidle trygghet, sier senioranalytiker Regine Garfjeld Sandberg hos Amedia Marked.


  For mer informasjon om undersøkelsen, kontakt Regine Garfjeld Sandberg, senioranalytiker hos Amedia Salg og Marked, på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 911 23 451.

  Foto: Stor leserøkning: Analysesjef Pål Yngve Ødegård hos Amedia opplever at folk leser papiravisen i større grad nå under korona-krisen.
  Foto: Sterke lesertall: Senioranalytiker Regine Garfjeld Sandberg hos Amedia Marked registrerer at leserne bruker mer tid på lokalavisen sin.

  Design og utvikling av Bonefish.no