• Hjem
  • Aktuelt
  • SMFB vant «Tett På» med Heltestatus-prosjekt

SMFB vant «Tett På» med Heltestatus-prosjekt

Publisert: 18. januar 2018

SMFB vant Amedia Markeds reklamekonkurranse «Tett På» for 3. tertial 2017. Byrået vant med en reklamekampanje for Freia.

 

AnnonseSMFB vant Amedia Markeds reklamekonkurranse «Tett På» for 3. tertial 2017. Byrået vant med en reklamekampanje for Freia.

«Tett På» er en konkurranse som kårer den beste reklamen i Amedia Markeds lokale medier. Hvert tertial kåres en vinner – i tillegg kåres en totalvinner ved årets slutt.

- De aller fleste kampanjer som inkluderer aktivering av ulike former overgår hverandre i å fronte den beste premien. Denne inflasjonen har resultert i at til og med en uke på Maldivene med butler inkludert ikke hever så mange øyenbryn lenger. Ideen for denne kampanjen ble å snu alt på hodet, og heller reklamere for en premie som ikke gikk til seg selv, men til noen andre et helt annet sted i landet, sier Christian Hygen, kreatør i SMFB.

Reklamebyrået ville skape heltestatus i stedet for å satse på vanlig premiering.

- I «Prosjekt Heltestatus» valgte vi å gjemme unike koder i åtte sjokolader rundt om i Norge. De som fant koden ville bli en helt når 25.000 kroner doneres i deres navn til et boccialag på Vestlandet, et skolekorps uten uniformer, eller for å redde hele Norges pinnsvinbestand. I retur ville finneren vinne noe mer symbolsk, nemlig heltestatus. Heltestatusen ble formalisert gjennom at hver helt fikk sitt eget navn og portrett risset inn i en plakett. Plaketten fikk deretter plass på veggen til foreningen eller laget som fikk sitt prosjekt finansiert gjennom denne helten, sier Christian Hygen.

En viktig del av ambisjonene var å gjøre kampanjen på et lokalt nivå.

Vinnerteamet- Selv om Freia har fabrikk og kontor i Oslo, så er det viktig at folk i hele Norge føler nærhet til dem. Det er jo tross alt hele Norges befolkning som kjøper sjokoladene deres. Da vi presenterte denne ideen for Freia første gang la vi derfor stor vekt på verdien av det å bli oppfattet som en lokal aktør flere steder rundt omkring i Norge, sier Vibeke Wiedswang, prosjektleder i SMFB.

I juryens begrunnelse står det følgende: «Freia frister forbrukere i hele landet til å bli lokale helter. Det å kunne vinne premier i produkter er ingen nyhet, men det å kunne få en nasjonal kampanje til å føles lokal, føles nytt. Freia og SMFB er tredje tertiales helter i Amedia.».

 Vinnerkampanjen ble publisert i ba.no, f-b.no, h-a.no, nordhordland.no, ta.no, vest24.no, rbnett.no, amta.no, budstikka.no, firda.no, varden.no, agderposten.no, auraavis.no, firdaposten.no, strandbuen.no, tk.no, an.no, jbl.no, nordlys.no, ostlendingen.no, rb.no, sandnesposten.no og tb.no.

Bak vinnerkampanjen fra tredje tertial sto følgende team: Per Erik Jarl (Kreatør), Christian Hygen (Kreatør), Vibeke Wiedswang (Prosjektleder) og Torstein Drogseth (Konsulent).

I kriteriene til prisen står det blant annet at bidragene skal være lokalt forankret og godt fortalt til lokalsamfunnet. Konkurransen er åpen for kampanjer både på print og digitalt, og reklamebyråer, kreatører og kreative team har anledning til å delta.

I juryen sitter juryleder Magnus Høgberg Hansen fra Anorak, Christian Bråthen-Nordland fra S & B-N, Pia Ølstad fra SMFB og Vegard Kvalvaag fra Amedia Marked.

Årets vinnerteam blir premiert med en tur til New York og ad:tech-konferansen i 2018. Vinneren offentliggjøres på Gullblyanten 2018.

 

Bilde: Vinnerteamet. Per Erik Jarl (foran fra venstre), Christian Hygen, Vibeke Wiedswang og Torstein Drogseth.
Bilde: En av annonsene fra kampanjen
Film: Casefilm

 For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Anette F. Gulbrandsen i Amedia Marked på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil 958 46 003.

 

Kontakt

Telefon: + 47 020880
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern

Adresse

Akersgata 34
0180 Oslo
PB 1168 Sentrum
0107 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no