Fra venstre: Monika Sveen, Charlotte Granbo, Annette Sand, Tord Karstein Rønning Krogtoft og Marie Kallum. Bak, fra venstre: Ingrid Kvam, Vetle Gjevestad Agledahl og Marte Bruset Lunde. Foto: Christine Heim/Amedia Innholdsbyrå

  Til topps med lokal innholdsmarkedsføring

  Publisert: 12. mai 2022

  Nasjonalmuseet, Amedia Innholdsbyrå og Trigger henter hjem to gull i prestisjetung internasjonal konkurranse.

  I påvente av åpningen av det nye Nasjonalmuseet, tok museet med seg noen av de mest kjente kunstverkene på turné gjennom hele Norge. Hvert verk hadde en lokal tilknytning til stedet det ble utstilt på. Dette var utgangspunktet for innholdet som ble produsert i kampanjen “Kunsten kommer hjem”.

  Nå har kampanjen vunnet to gull under verdens største konkurranse innen Native Advertising - Native Advertising Awards 2022. Bak kampanjen står Trigger, som har hatt det overordnede konseptet og PR-arbeidet, og Amedia Innholdsbyrå som har produsert og distribuert innholdsmarkedsføring i Amedias lokalaviser. 

  – For oss som jobber med lokal innholdsmarkedsføring, er det utrolig gøy å vinne to gull i en så prestisjetung konkurranse. Vi har lagt mye arbeid i både innhold- og distribusjonsstrategien, i tillegg til design og produksjon av denne kampanjen. Da er det ekstra stas at det blir lagt merke til internasjonalt, sier Marie Kallum, strategisk rådgiver i Amedia Innholdsbyrå. 

  Lokal innholdsmarkedsføring i verdensklasse

  Kampanjen “Kunsten kommer hjem” vant gull under årets Native Advertising Awards i kategorien “Best Series of Sponsored Articles”.

  – Her har vi laget 15 hyperlokale native-artikler som har blitt distribuert i 63 av Amedias lokalaviser for å promotere de ulike stoppestedene på Nasjonalmuseets Norgesturné. I tillegg har Nasjonalmuseet og Trigger reist rundt i hele landet med noen av våre største nasjonalskatter, forteller Kallum.

  – I “Kunsten kommer hjem” har vi tatt kunsten med til alle landets fylker. Det har vært en heftig rigg, og et godt samarbeid med Amedia Innholdsbyrå og Nasjonalmuseet, noe som har vært avgjørende for at vi lyktes så godt med kampanjen. Det har vært en skikkelig laginnsats, sier innholdsrådgiver i Trigger, Charlotte Granbo.

  Juryens utvalgte

  I tillegg til gullmedaljen i kategorien “Best series of sponsored articles”, danket Nasjonalmuseet ut internasjonale kjemper, og stakk av med seieren i den gjeve kategorien “Brand of the Year”. De tre merkevarene som kjempet om gull, sølv og bronse i denne kategorien ble håndplukket av juryen blant alle innsendte bidrag under Native Advertising Awards. 

  Juryen består av fageksperter og noen av de fremste stemmene i verden innen native advertising. 

  – Native Advertising Awards fremmer de mest inspirerende, effektive og kreative arbeidene som har hjulpet organisasjoner over hele verden med å fortelle gode merkevarehistorier i en ikke-forstyrrende kontekst. Å bli nominert til en award er en signifikant utmerkelse, sier Jesper Laursen, CEO i Native Advertising Institute.

  Se casevideo her

  Strategisk rådgiver i Amedia Innholdsbyrå, Marie Kallum, synes det er ekstra gøy at kampanjen “Kunsten kommer hjem” har fått internasjonal oppmerksomhet.

  Markedsdirektør for Nasjonalmuseet, Tord Karstein Rønning Krogtoft, brakte kunsten hjem til det norske folk.

  Ønsker du mer informasjon om innholdsmarkedsføring eller har du spørsmål? Send oss gjerne en epost, så hører du fra oss innen kort tid.
  E-post

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  Design og utvikling av Bonefish.no