Vinnere av Gulltusjen 2019

Publisert: 07. mars 2019

Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra reklamebyrået Good Morning gikk helt til topps i kategorien for reklamebyråer under Gulltusjen 2019 i regi av Amedia Salg og Marked. De reiser dermed til Cannes for å representere Norge i Young Lions Print.

Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra reklamebyrået Good Morning gikk helt til topps i kategorien for reklamebyråer under Gulltusjen 2019 i regi av Amedia Salg og Marked. De reiser dermed til Cannes for å representere Norge i Young Lions Print.

I studentkategorien var det Fanny Skaug og Emilie Malnes fra Westerdals, Høyskolen Kristiania som stakk av med seieren.

Med hele 138 deltakere og 69 team ble det satt ny rekord under årets utgave av Gulltusjen.  Som vanlig var det papiravis-annonsen som sto i sentrum og det ble konkurrert i to kategorier; en for studenter og en for ansatte i reklamebyrå.

Med kun tusj, papir og seks timer til disposisjon fikk deltakerne i oppgave å skissere en papirannonse for Unicef. Annonsen skulle sette fokus på Verdens Barnedag og Barnekonvensjonen.

-Barns rettigheter er noe av det viktigste for fremtiden vår. Vi ville derfor vise at Unicef jobber for at barn skal få muligheten til å uttrykke seg. Utrolig gøy at juryen likte ideen vår, print er alltid et morsomt format å jobbe med. Og da er det ekstra kult at vi nå får muligheten til å konkurrere i Young Lions Print i Cannes, sier Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland i Good Morning.

 Juryen sier følgende om vinnerteamets løsning:

«Juryen likte enkeltheten i annonsen og hentydningen til «pennen er mektigere enn sverdet». Motivet av en enkel fargestift sammen med overskriften får frem at dette budskapet handler om barn og at deres fantastiske barnlighet trenger å ivaretas. Sammen ledet overskriften og motivet deg til at 20.november er dagen for å feire barns rettigheter og at Unicef er en organisasjon som arbeider for barns rettigheter over hele verden. Som bonus er dette også en løsning som egner seg veldig godt på annonseflater i avisen».

Vinnerne i studentkategorien - Fanny Skaug og Emilie Malnes - premieres med kr 20 000. Vinnerteam studenter

Juryens begrunnelse er blant annet som følgende i denne kategorien: «En høylytt og gøyal annonse som gjør at du ser frem til å feire barns rettigheter 20. november».

-Vi synes det er veldig stas å vinne. Det er et ekstremt høyt nivå blant de andre deltakerne, så det å vinne er rett og slett et stort kompliment, sier Fanny Skaug og Emilie Malnes.

- Jeg måtte finne ny partner på konkurransedagen. Godt å ha en god, kreativ venn fra grafisk, som stiller opp på stående fot og innfrir til de grader, sier Fanny Skaug. 

Arrangøren Amedia Salg og Marked var også veldig tilfreds med nivået på konkurransen.

-Vi er veldig fornøyde med årets deltakere og imponert over kvaliteten på arbeidet som de ulike teamene leverte. Det var mange gode bidrag, men de to vinnerbidragene skilte seg ut i mengden av gode bidrag, sier Marie Sundling, leder for marked, strategi og kompetanse i Amedia Salg og Marked.

Årets jury bestod av Espen Haugen fra Kitchen, Kim Gothard Taanevig fra Maverix, Knut Røse fra Schjærven, Erik Augdahl fra Unicef og Marie Sundling fra Amedia Salg og Marked.

Se vinnerbidragene og jurybegrunnelser her 

For mer informasjon, kontakt Marie Sundling, leder for marked, strategi og kompetanse i Amedia Salg og Marked på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil 995 43151.

Bilde 1: Byråvinnerne Martin Abbedissen Fauskanger (fra venstre) og Mateus Porto Hopland fra reklamebyrået Good Morning.

Bilde 2: Student-vinnerne Fanny Skaug (fra venstre) og Emilie Malnes fra Westerdals, Høyskolen Kristiania.

 

Kontakt

Telefon: + 47 020880
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern

Adresse

Akersgata 34
0180 Oslo
PB 1168 Sentrum
0107 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no