Whitefox vant «Tett På» for 2.kvartal

  Publisert: 22. august 2016

  Whitefox vant Amedia Markeds reklamekonkurranse «Tett På» for 2. kvartal 2016. Byrået vant med en reklamekampanje for Coop Nordland 100 år.

  Whitefox vant Amedia Markeds reklamekonkurranse «Tett På» for 2. kvartal 2016. Byrået vant med en reklamekampanje for Coop Nordland 100 år.
  «Tett På» er en konkurranse som kårer den beste reklamen i Amedia Markeds lokale medier. Hvert kvartal kåres en vinner – i tillegg kåres en totalvinner ved årets slutt.

  I 2016 er det 100 år siden åpningen av Bodø Kooperative Handel, senere omdøpt til Bodø Samvirkelag, Sambo, Coop Sambo, og nå 100 år senere Coop Nordland. Til tross for omdøpinger, nytenking og ekspansjon i antall butikker og profiler, har de kooperative grunnverdiene stått uforandret gjennom 100 år. Grunntankene om å skape for å dele. I 2016 ønsker Coop Nordland å vekke "samvirkeånden" til liv igjen. Vinnerkampanjen er inspirert av Coop Nordlands visjon, "Vi skaper og deler verdier".

  teamfotoI juryens begrunnelse står det følgende: "Coop Nordland har 100 årsjubileum, og feirer det med et dypdykk i arkivet. Kampanjen er nostalgisk, gjennomført og lokal i alle flater.
  Gratulerer så masse til Coop Nordland med 100 år og Whitefox som vinner av Tett På i andre kvartal".

  - Oppgaven ble løst ved å blåse liv samvirkelogoen i anledning jubileet, sier Cicilie Solstad Schjølberg, markedsføringsleder i Coop Nordland SA. Vi ønsket å gjøre collage av gamle foto og engasjerte fotograf Martin Losvik for å få det riktige uttrykket. Det ble så gjort et dypdykk i arkivet etter ærverdige utsalgssteder, kjære medarbeidere, tidlige sponsorater, symbolske varer, lojale kunder og annet som hører S-laget til. Komposisjonen og sammensetting er utført av Whitefox. Med retroinspirerte farger, tekstur og symbolikk fikk våre korte og klare budskap den kraften vi ønsket, forteller Cicilie videre.

  Kampanjen har blant annet blitt rullet ut på alle bæreposer i Coop Nordland, på ansattetøy, en retro trehjulsmoped fra Samvirkebakeriet, lokale aviser og eget ”samvirkeøl” fra lokalbryggeriet Bådin. Kampanjen har markert en stolt 100 åring, på en verdig og nostalgisk måte.

  Kampanjen er annonsert hos Bladet Vesterålen og Avisa Nordland.

  Bak vinnerkampanjen fra andre kvartal i år sto følgende team: Lene Vikjord (Grafisk designer hos Whitefox), Martin Losvik (Freelance designer og fotograf, nå Big Picture AS) og Cicilie Solstad Schjølberg (Markedsføringsleder Coop Nordland SA).

  I kriteriene til prisen står det blant annet at bidragene skal være lokalt forankret og godt fortalt til lokalsamfunnet. Konkurransen er åpen for kampanjer både på print og digitalt, og reklamebyråer, kreatører og kreative team har anledning til å delta.

  I juryen sitter juryleder Magnus Høgberg Hansen fra Anorak, Christian Bråthen-Nordland fra S & B-N, Sveinung Arnestad fra SMFB og Marie Sundling fra Amedia Marked.

  Årets vinnerteam blir premiert med en tur til New York og ad: tech-konferansen i 2017. Vinneren offentliggjøres på Gullblyanten 2017.


  Bilde: Vinnerteamet: Cicilie Solstad Schjølberg (f.v.), Lene Vikjord og Martin Losvik.
  Bilde: Annonse fra kampanjen "Coop Nordland 100 år ".

  For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Anette F. Gulbrandsen i Amedia Marked på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil 958 46 003 og/eller jurymedlem Marie Sundling som er leder for strategi og kommunikasjon hos Amedia Marked på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil 995 43 151.

  Design og utvikling av Bonefish.no